PääsivuRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Lotta Ekholmin tarina

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Nelli
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
avatar

Nainen Viestien lukumäärä : 1396
Ikä : 24
Registration date : 28.05.2009

ViestiAihe: Lotta Ekholmin tarina   19/9/2010, 02:49

Tuliomenalla on ollut mitä värikkäin menneisyys, sen todistaa myös tämä tarina. Nykyisen Tuliomenan tallin perustusten tieltä raivattiin vanha navetta. Navetta oli käytössä vuonna 1920, jolloin lehmien kanssa siellä oli myös yksi musta hevonen, joka tunnettiin nimellä Pekko. Suuri suomenhevosori oli kiltti kuin mikä, se ei olisi koskaan vahingoittanut ketään tahallaan. Kerran ori kuitenkin sai hullun hevosen maineen.

Lotta Ekholm oli tilan vanhin tytär eli kahdeksansantoista. Lottaa oli jo pidemmän aikaa yritetty naittaa naapurin pojalle. Pojan perhe oli hyvin rikas, joten Lotan vanhemmat tahtoivat taata Lotan tulevaisuuden naittamalla hänet nuorelle miehelle. Lotta ei kuitenkaan sietänyt naapurin poikaa, joten tarvitsi tuolloin lohtua. Tytöllä oli sanoinkuvaamattoman tiivis ja lämmin suhde Pekkoon - sen luota hän oli saanut apua moneen muuhunkin suruun. Tyttö meni orin luokse, hautasi kasvonsa Pekon pitkään ja aaltoilevaan harjaan. Orista vain huokui sellaista lämpöä, mikä sai jokaisen rauhalliseksi. Ori oli itse rauhallisuus. Kunnes jotain tapahtui. Lotan veljen viaton hauskanpito muuttui joksikin vakavammaksi. Lotan veli hyppäsi nurkan takaa, ja vaikka Pekko oli hyvin rauhallinen, ei se kaikkea kestänyt. Ori kavahti pelästyksissään takajaloilleen, ja osui vahvasti kaviollaan Lotan kalloon. Mitään ei ollut tehtävissä. Lotan kallo halkesi ja hän kuoli heti.

Lotan veli ei koskaan tunnustanut tapausta omaksi syykseen. Hänen mukaansa ori oli vain seonnut ja hyökännyt Lotan kimppuun. Mutta sehän ei suinkaan ollut totuus. Veli ei koskaan jäänyt kiinni, vaan vasta kuolinvuoteellaan hän tunnusti tapauksen.

Pekon karsina sijaitsi paikassa, jossa nykyään Liina oleilee. Pekon jälkeen karsinassa oli kaksi mustaa hevosta, joista toisen tappoi susi ja toisen tappoi ähky. Voiko siis sanoa, että mustia hevosia ei enää koskaan voi laittaa siihen karsinaan? Niin voisi sanoa - Tuliomenankin aikana mustilla hevosilla ei ole ollut tuuria. Ensimmäinen musta hevosemme, Taco, oli pakko lopettaa kun eräs hevosistamme potkaisi sitä jalkaan. Toisella mustalla hevosellamme Velholla jänne meni sijoiltaan. Se saatiin korjattua mutta sen jälkeen ruuna ei enää soveltunut tuntikäyttöön: ruuna on nyt kuitenkin jo hyvässä kunnossa. Anneli tutki tilustemme historiaa noiden tapausten jälkeen ja löysikin paperileikkeen, josta paljastui Lotta Ekholmin kuolemantapaus. Tuon päivän jälkeen ei Tuliomenassa ole mustia hevosia siihen karsinaan sijoitettu.

Ekholmin Lotta on nähty harhailevan tallimme käytävillä etsien rakasta Pekkoaan. Voi myös kuulla, kuinka hän kutsuu oria nimeltä. Hevosemme vaikuttavat välillä hyvin varautuneilta ja seuraavat katseellaan asiaa, jota me ihmiset emme voi nähdä. Joskus saattaa kuulla askelia takaansa tai tuntea kosketuksen olkapäällään - Lotta ei kuitenkaan ole pahansuopa, vaan yrittää vain auttaa.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://kujakatti.net/tuliomena/
 
Lotta Ekholmin tarina
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Talliväen tarinoita-
Siirry: