PääsivuRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Majuri Kuokan tarina

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Nelli
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
avatar

Nainen Viestien lukumäärä : 1396
Ikä : 24
Registration date : 28.05.2009

ViestiAihe: Majuri Kuokan tarina   19/9/2010, 02:46

Mitä tekisit, jos sinut olisi määrätty viettämään loppuelämäsi yksin? Antaisitko olla? Vaipuisitko epätoivoon? No, eipä sillä ole väliä. Tämä ei nimittäin ole tarina sinusta. Vaan yksinäisestä vanhuksesta, jonka sielu ei tule saamaan ikinä rauhaa.

Vuonna 1930 Tuliomenan tiluksia asutti majuri Kuokka. Hän oli hyvin vanha ja arvostettu mies, tunnettu rohkeudestaan ja periksiantamattomuudestaan - mutta kuten hyvin tiedetään, kaikella hyvällä on varjopuolensa. Kuokan kerrottiin olevan myös hyvin äkkipikainen, joka heijastui hänen perhe-elämäänsä. Vaimo ja kaksi poikalasta olivat aina miehen vallan alla, hurjimmissa kertomuksissa tuli ilmi hänen väkivaltaisuutensakin. Tarujen mukaan majuri tappoi myös hevosiaan, useimmiten vain huvin vuoksi.

Eräänä päivänä heidän tilaansa varjosti synkkä tapaus: majurin vaimo ja toinen poikalapsi kuolivat. Vielä tänäkään päivänä ei ole varmaa, mihin he loppujen lopuksi kuolivat. Henkiinjääneen pojan mukaan hänen oma isänsä, majuri Kuokka, tappoi molemmat hirttämällä ilman kunnon syytä. Poika näki monina öinä painajaisia, joissa hänen äitinsä aneli armoa. Kuokan poika tuli pikkuhiljaa hulluksi menettäen todellisuudentajunsa. Hän pahoinpiteli itseään kontrolloimattomasti - toinen poikakin menehtyi loppujen lopuksi saamiinsa vammoihin elokuussa 1932. Majurin omatunto ei enää kestänyt raskasta syyllisyyden taakkaa. Hän poltti itsensä 78 vuoden iässä talonsa mukana, jättäen hevoset nääntymään nälkään omiin pilttuisiinsa.

Nykypäivänä Tuliomenan tallista on kuulunut hirnahduksia ja kavionkopsetta, mitkä eivät kuulu meidän hevosillemme. Monet henkilökuntamme jäsenet ovat nähneet majuri Kuokan maastoreiteillämme huutamassa ja itkemässä vihaansa ulos. Joku saattaa myös kuulla majurin onnettomat huudahdukset: “Aino, älä jätä minua!”
Takaisin alkuun Siirry alas
http://kujakatti.net/tuliomena/
 
Majuri Kuokan tarina
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Talliväen tarinoita-
Siirry: