PääsivuRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Vilman viisastelut

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Jenny
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
avatar

Nainen Viestien lukumäärä : 800
Ikä : 23
Registration date : 26.09.2008

ViestiAihe: Vilman viisastelut   16/9/2010, 22:54

VIIMALEHDON TUULI

she-t, rtkrj, 103 cm
» omat sivut

Hoitaja: Ella

Edelliset hoitajat:

HUOM! Maastoon pintelit
Takaisin alkuun Siirry alas
Ella_
Viiden tähden chattaaja
Viiden tähden chattaaja
avatar

Nainen Viestien lukumäärä : 741
Ikä : 21
Registration date : 25.05.2010

ViestiAihe: Vs: Vilman viisastelut   22/9/2010, 00:44

Voiko olla tottaAstelin tallille. Ilma oli todella syksyinen. Joissain puissa lehdet olivat tulleet hieman kellertäviksi ja jotkut jopa ruskeiksi. Astelin pitkästä aikaa paikkaan, joka oli minulle tärkeä. Tuliomenaan. Vihdoin taas pääsisin tallille. Ainut asia mikä harmitti oli se, että Tähkis oli myyty, mutta tiesin, että selviäisin siitä niin kuin olin Trollinkin myynnistä. Tulin vähitellen laitumille. Siellä näin Pilven ja pienen varsan. Vaihdoin tavalliset kävely askeleeni juoksuksi ja juoksin kohti laitumia. Varsa oli todella kaunis. Se oli ilmiselvästi ori. Koskahan se oli syntynyt. Se ei enää ollut mikään pikkuvarsa. Ojensin käteni ja silitin sen otsaa. Se tarttui takkini hihaan ja näykkäisi sitä hampaillaan. Takkiin ei tullut onneksi reikää. Harmi, että varsa myytäisiin. Minkähän lainen olisi Tähkiksen varsa. Varmaan upea. Puhelimessa olimme sopineet Annelin kanssa, että rupeaisin hoitamaan Vilmaa. Se oli todella hyvä ajatus. Vilma oli juuri sopiva minulle. Tallin ovella näin Jennyn silittelemässä Suea. Hölkkäsin heidän luokseen. - Kivaa, että tekin käytte täällä, sanoin innoissani. Oli kiva nähdä hiirenginkin porukkaa ja Suea. – Joo tai no oikeastaan oon täällä nyt töissä toisena tallityttönä, nauroi Jenny - Oikeestikko, hihkaisin ja rupesin rapsuttamaan Suea ja se nuolaisi naamaani innoissaan. - Onko teitä, sitten kolme. Siis sä, Nelli ja Jenna, kysyin ihmeissäni. – Jenna ei enää oo töissä täällä, Jenny sanoi. – Eikö, harmi Jennakin oli niin kiva, mutisin. – Mitä hoitaahan Jenna täällä joka tapaukessa tuota Topia, Jenny hymyili ja osoitti Topia, jota toden totta Jenna talutti. Tällä kertaa hölkkäsin Jennan luokse. – Hoidakko sä täällä ny Topia, kysyin innoissani. – Juorut ne vaan leviää, Jenna nauroi ja jatkoi:- No ei jo hoidan mä, Jenna hymyili. – Vähä kivaa. Hyvä, ettet lopettanu täällä käymistä kuitenkaan, sanoin. – En tietenkään, sanoi Jenna.
Vihdoin pääsin sisälle talliin. Katsahdin olkani taakse. Säikähdin todellisesti. Aku nauroi. – En kai mä nii ruma oo, että mä iha säikäytin sut, Aku hymyili. - Ei ku en mä vaan huomannu sua, sanoi - Okei, sä siis hoidat ny Vilmaa, Aku kysyi. – Juorut leviävät, nauroin, mutta kun näin Akun epäluuloisen ilmeen sanoin vain: - Joo. Astelin toimistoon, jossa istuin Nelli. Nelli ei huomannut minua joten säikäytin hänet. – Ella, Nelli huudahti säikähtäen, mutta rupesi nauramaan. – Moi, sanoin nauraen ja hypähdin sohvalle vaihtamaan paremmat kengät sillä minulla oli vain tennarit. Nelli katsoi minuun merkillisesti virnistäen. – Vieläkö uskallat maastoilla vai pelkäätkö tuliomenan kuuluisia kummituksia, Nelli nauroi. - Vai, että uskallanko totta kai, huudahdin. – Siinä tapauksessa lähdet maastoon. Sinne lähtee oikeastaan koko porukka, hän kertoi. – Ai Annelikin, kysyin hämmästyneenä. Nelli nyökkäsi. – Totta kai. Sanoinhan, että kaikki, Nelli naurahti. – Joo, mutta mä en ajatellut ratsastaa tänään kun haluan tutustua Vilmaan paremmin ja ihan rauhassa kokeilla sitä, sanoin mietteliäänä. – Olethan sä ennenkin Vilmalla ratsastanut ja hoitanut vakio tunneilla esimerkiksi ja tunnethan sä nyt Vilman, sanoi Nelli. Ja nyökkäsin myöntävästi. - Totta, joo me tullaan, sanoin ja lähdin Vilmaa tapaamaan.
Olin todella innoissani kun pääsisin hoitaman Vilmaa. Onneksi minut vielä tänne päästettiin. Avasin karsinan oven ja menin sisään. Vilma tuli tervehtimään heti ja päästikin suustaan kimeän hirnahduksen. Taputin sen kaulaa ja annoin sille ensimmäisen yhteisen päivän kunniaksi porkkanan. Se söi sen todella nopeaa. Laitoin Vilman käytävään kiinni. Olin hakenut harjapakin ja otin sieltä harjan. Rupesin harjaamaan huolellisesti Vilmaa joka puolelta. Sitten eteemme lähestyi tyttö. Hän oli vaalea pitkähiuksinen ja luultavasti noin neljätoista tai kuusitoista tai siltä väliltä. – Moi etsin tässä yhtä Ellaa, tyttö sanoi. - Joo mä olen Ella, sanoin reippaasti. – Ai kiva. No Nelli käski sanoa, että kannattaa pian ruveta laittaa poniasi valmiiksi, kun maastoon tulet, tyttö ilmoitti. – Joo. Oletko täällä uusi hoitaja, kysyin tytöltä. – Joo oon ja etkös säkin ainakin mun ymmärtääkseni oo aika uus, tyttö kysyi. - No joo tai mä oon ennenkin hoitanut täällä, mutta oon hoitanut aiemmin kahta hevosta, selitin tytölle. Tyttö nyökkäsi ja esitteli itsensä. Hän oli nimeltään Pilvi ja hoiti Velhoa. Jatkoin Vilman hoitamista. Kävin hakemassa Vilman varusteet. Olin Jennyn pyynnöstä vaihtanut paksumpaan satula huopaan, sillä ilma saattaisi äkisti viilentyä. Itsekkin kyllä laittaisin lämpimämpää vaatetta päälle. Nostin Vilman satulan Vilman selkään ja kiristin aluksi vain ekaan reikään. Laitoin suitset ja suojat. Olin valmis. Olin ollut aika nopea. Siitä oli hyötyäkin sillä minulla oli aikaa varustaa myös itseni.
Vihdoin olimme päässeet ulos. Anneli neuvoi meille järjestyksen. Ensin meni Nelli Väiskillä, Aku Rassella, Anneli Pilvellä, Pilvi Velholla, Jenny Herkolla, Jenna Topilla ja minä Vilmalla perää pitämässä. Kiristin satulavyötä ja nousin selkään. Lähdimme peräkanaa kohti maastoa. Heti maaston alussa Anneli oli jotenkin kummallinen. Hän puhui ihan omituisia kuten: - Muistatteko te tuliomenan kummitustarinat ja tälläisiä. Annelilla oli kyllä selvästi jotain mielessä, mutta mitä. Jatkoimme pitkään kapealla polulla, joten menimme vain käyntiä. Pian pääsimme kuitenkin kääntymään. Käänsimme hevoset autotielle jossa ei onneksi autoja juurikaan kulkenut ylitimme tien turvallisesti. Nyt polku oli tasainen ja leveä, joten pystyimme siirtyä raviin. Vilman ravi oli ihanan pompottava, varsinkin silloin kun siihen tottui. Ravasimme pitkän matkaa oli ruvennut tuulemaan. Käännyimme todella leveälle polulle, joka oli kuin tehty laukkaamiseen.
- Laukataanko kisaa tytöt ja äiti, Aku huusi. – Joo, mutta ei liioitella sitten, Anneli varoitti. Ja samassa kaikki olivat siirtyneet laukkaamaan. Kannustin Vilmaa. Se ravasi ensin todella lujaa ja otti välissä pari ravi askelta ja sitten taas todella lujaa. Nousin kevyeeseen istuntaan ja otin harjasta kiinni. Hiekkaa lensi silmiin. Laukkaisimme tien loppuun asti. Samassa tipuin, mutta minulla sain kiinni satulasta. Nousin vikkelästi satulaan. Annoin pohkeita. Vilma huomasi selvästi jääneensä jälkeen , joten pisti juoksuksi. Aku Nelli ja yllätys yllätys Anneli olivat jo maalissa. Vähitellen muutkin ja he kääntyivät katsomaan, kuinka Vilma pinkoi todella lujaa. Nautin, joka laukka askeleesta. Niin ihanalta se tuntui. Hidasti kun olimme maalissa. Annelin ja monen muun suut olivat loksahtaneet auki. Ja olin itsekin aika yllättynyt niin upeasti Vilma oli juossut. – Vau en ole nähnyt sen juoksevan noin lujaa, myönsi Anneli. – Hyvin juostu Vilmalta ajattelkaa tuollainen pieni poni, joka ei edes ole kovin nopa, myönsi Akukin. Olin itse samaa mieltä, vaikka hävisimmekin, mutta upea suoritus Vilmalta. Taputin sen kaulaa. Minulla oli todella hiki ja kuuma. Etsimme laavupaikan. Hevosille oli otettu riimut ja riimunnarut. Riisuimme varusteet ja kiinnitimme hevoset. Varusteet laitoimme suojaan, etteivät ne menisi huonoksi.
Olimme asettuneet istumaan vierekkäin. Anneli oli ottanut tulitikkuja ja makkaraa mukaan. En tykännyt makkarasta, mutta nyt se maistui todella hyvältä. Oli tullut jo aika hämärää. – Pilvi ei olekkaan vielä tainnut kuulla tuliomenan kummitus juttuja, Anneli sanoi salaperäisesti - Kerrotko ne taas, kysyin innoissani. - Vain toisen, sillä olen kuullut, että täällä saattaa tänäänkin kummitella, hän sanoi. – Jännää, sanoi Pilvikin,
Anneli aloitti kertomisen Marjuri Kuokasta ja siitä mitä hänelle oli tapahtunut. Ihoni nousi kananlihalle niin elävästi Anneli tarinaa kertoi. Se ei tuntunut samalta kuin viimeksi vaan jännittävämmältä. Kuului rasahdus. Anneli kertoi, että Majuri Kuokkaa oltiin nähty metsässä täysikuun aikaan ja samassa Anneli osoitti täysikuuta. Meitä jokaista alkoi hieman pelottaa, jopa Akua, joka oli kerran naureskellut tarinoille. Anneli kertoi, että nykyäänkin on Majuri Kuokka nähty. Samassa kuului hiljaista itkua, sitten se hieman voimistui. – Aino älä jätä minua, kuului miehen ääni. Säikähdimme todella. Olin todella hämmästynyt sillä en uskonut kummituksiin. Käännyin katsomaan Vilmaan. Hevoset olivat pelästyneet, jotain. Sitten Aku huudahti kauhuissaan ja osoitti hevosiin päin. – Rasse se on poissa, hän sanoi kauhuissaan. Suuni loksahti auki ja hypähdin seisomaan ja istahdin alas. Samassa käännyimme katsomaan. Annelia, joka rupesi nauramaan ja taputtamaan käsiä. Samassa pusikosta hypähti esiin Topias, jolla oli Rasse. Huokaisimme syvään. Kylläpä olimme säikähtäneet. Rupesimme nauramaan.
Kävelimme koko matkan takaisin tallille. Hoidin Vilman ja olin sen luona hetken.

Loppu. Sori loppu noin hätänen Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
Jenny
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
avatar

Nainen Viestien lukumäärä : 800
Ikä : 23
Registration date : 26.09.2008

ViestiAihe: Vs: Vilman viisastelut   22/9/2010, 00:57

Moiks Ella!
Oikein kiva tarina, toimintaa oli paljon. Kiva kun koko talliporukka oli kerralla mukana tarinassa. Yksi harmillinen juttu vain: hoitajilla on lupa ja oikeus ratsastaa hoitsuillaan vain lauantaisin. Annetaan nyt kuitenkin tämän kerran mennä läpi sormien. ;D

Mitä nyt olen entisiä tarinoitasi silloin joskus lukenut, olet kyllä edistynyt oikein hyvin! Kappalejaot voisit kuitenkin laittaa vielä selkeämmin kahdella enterin painalluksella ja vuorosanat allekkain. Mutta oikein hyvää tekstiä :]
Takaisin alkuun Siirry alas
Ella_
Viiden tähden chattaaja
Viiden tähden chattaaja
avatar

Nainen Viestien lukumäärä : 741
Ikä : 21
Registration date : 25.05.2010

ViestiAihe: Runo   23/9/2010, 22:33

Pieni runonen

Villinä ja vapaana
Iloiten ja riemuiten
Laitumella kaksistaan
Mahtavan läheiset
Ainaiset hoitaja ja hevonen

Elämästään nauttivat
Laitumella ja tallilla
Läheiset hoitaja ja hevonen
Aina toisilleen iloiset

I love you


Takaisin alkuun Siirry alas
Jenny
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
avatar

Nainen Viestien lukumäärä : 800
Ikä : 23
Registration date : 26.09.2008

ViestiAihe: Vs: Vilman viisastelut   23/9/2010, 23:44

Mukavan positiivinen ja suloinen runo. Eipä tästä nyt enempää oikeastaan voi sanoa (:
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Vilman viisastelut   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Vilman viisastelut
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hoitopäiväkirjat-
Siirry: